15. kesäkuuta 2015

Mustikkainen mariannejuustokakku (+ohje)

Piiitkästä aekaa piätin leipasta juustokakun, kun iski kerrankin inspis. Laiska oon leipomaan, kun ei tuu itse syötyy tälläsiä juurikaan.
Joskus muinoin tein ''Mariannejuustokakun'', mikä oli hyvän makusta, päätin vähän ''mixata'' eli sama idea, mutta jotain ''lisuketta'' mukaan :)

Siitä tulla tupsahti:
Mustikkainen mariannejuustokakku

POHJA:
200g Digestive keksejä.
100g rasvaa

TÄYTE:
8-9 liivatelehteä
500g maustamatonta tuorejuustoa
2dl kuohukermaa
1rkl vaniljasokrua
6rkl kiehuvaa vettä
150g Marianne crush rouhetta
Lorraus sitruunamehua (tai limemehua)

PÄÄLLINEN:
300-400g mustikkaa
6liivatelehteä
4rkl kiehuvaa vettä.
Rippauksellinen vaniljasokruu


Keksit murennetaan kulhoon, nypitään rasvan kanssa.
Levitetään voiellulle vuoalle (missä miellään pohjalla esim. leivinpaperi).

Liota liivatelehdet (8kpl) kylmään veteen.

Sekoita sokru, sitruunamehu, tuorejuustot, kerma ja marianne rouhe keskenään.

Sulata liivatteet kiehuvaan veteen, kokoaika sekoittaen.
Kaada liivateliuos juuston joukkoon, sekoita ja kaada täyte nopeasti pohjan päälle.
Laita jiäkaappiin jähmettymmään tunneiksi/yön yli.

Päällinen:
Liuota liivatelehden kylmään veteen.
Sekoita mustikat vaniljasokrun kanssa. Kaada mustikat juustokakun päälle ja levitä.
Liuota liivatteet kiuhuvaan vetteen, kaada liuos mustikoiden piälle.

Päälliseen tekisin itse ensi kerralla hieman isomman liivateliuoksen, pysy se tuollakin koossa muttei ehkä ihan justiisa koko kakkuun riittännä.

Ee muutako naattimaan! <3