22. marraskuuta 2015

Pohdintoja ja keskeneräistä.

 Ajattelin tuossa hieman katsastaa ''Keskeneräiset työt'' listaa, eipä tuo nyt kovin pahalta tällä hetkellä näytä :D

Jossain vaiheessa oli semmonen ''fiilis'', että täytyy tehdä alotettu työ loppuun, sitten vasta uutta kehiin ja toisinaan semmonen, että oli kaksi työtä yht'aikaa kesken, niitä vuorotellen ''tikutteli'' mänemään. Nyt lähtenyt hieman lapasesta tämä homma.

Uusi projekteja tulee, pitäisi keretä alottelemaan - vaan mistä tunteja vuorokauteen lisää? Onko vieläkään kukaan löytänyt tapaa mistä niitä saisi/voisi ostaa tms? :D
En missään tapauksessa valita, että projekteja tuleee.. Tykkään ''joutua haastamaan'' itseni nykyään ''neulomis-/virkkaamisrintamalla''.

Kun miettii sitä aikaa, kun aloitti neulomisen, halusi vain tietyllä tapaa ''helppoja'' juttuja, kuten siis palmikkoo, pitsiä (vähän riippuu mallista) ja pitkään mennytkin niin ettei kiinnostanu yhtään mitkään ''haasteellisemmat'', kun ajattelin automaattisesti ''Minä en osaa!''..
Nykyään, oikeastaan alkanut itse jo vähän haalia ''haasteellisempaa''. Kirjoneule alkanut kiinnostaa enempi, samoin isommat projektit (villatakit, -housut, huivit jne), ei enää villasukat anna sitä tiettyä haastetta - en osaa selittää, mutta neulojana/virkkaajana varmaan ehkä hiffaat mitä ajan takaa?

Mitäs muiden ajatusmaailma sanoo: kaipaatteko toisinaan vähän haaastetta itsellenne? Haastatteko itseänne ''haasteellisimpiin projekteihin'' eli pois mukavuus alueelta? ;)
 Regia langasta tulossa perusvillasukat, itselle <3
Regia on ehdoton suosikki langoissa, tykkään. Hyvä, laadukas lanka neuloa. Väriskaala on yleensäkki laaja, olen tykännyt näistä raidotetuista langoista paljon.


 Kaipasin hieman ''haastetta'', kuten mainitsin jo vähän ylempänä. Ajattelin kokeilla elämäni ensimmäisiä kirjoneulelapasia! Lankana Novitan Nalle.
Kirjoneule tässä mallissa on nopeahkoa, helppoahkoa neuloa - ainut toki, että toi kuvio ei ehken erotu niin hyvin kirjavalla langalla, mutta mä tykkään tosta värien ''sekamelskasta''. 

 Oletko sinä kirjoneuleen ystävä? Vai onko semmonen ''inhokki''? 

 
 Fabel-langasta tulossa perusraitasukat.
Fabelillä tykkään neuloa: hyvä, laadukas lanka. Värikirjo näilläkin on laaja.
 
 Palmikkosukkaa pukkaa joulupukin konttiin.
Lankana tässä on Regia Highland Tweed. Ei kuulu tämä suosikkeihin, säikeet on kovin irtonaisia toisistaan, se tekee hieman inhottavan neuloa, muutoin pehmeä lanka.
14 kommenttia:

 1. No tokihan sitä pitää aina vähän haastaa itteään :). Ihan perussukka on välillä kiva iisi välityö, mutta useimmiten siinäkin jo tokan sukan kohalla oon aivan täynnä niin tylsää työtä :D.
  Omat haasteet haen pitsi- ja palmikkomalleista (nekään ei sinällään välttämättä kamalan vaikeita ole, mutta mielenkiintoisempia tehdä kuin vain perussukka), vaihtelua sukkien tekoon tekemällä välillä huivin tai kämmekkäät/lapaset. Todellinen haaste taitaa olla joku iso työ ihan jo siksi, että saisin sen valmiiksi! Haastetta riittää myös ohjeen seuraamisessa jonkun neuletakin kanssa vaikkapa, missä kohtaa kavennetaan, miten hahmottaa kokonaisuutta jne. Pahin on kuitenkin se, että osat on niin isoja et tuntuu ettei ne lopu koskaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin yhtyä kommenttiisi, itse olen huomannut nyt tota samaa piirettä perussukissa. Eka sukka menee vettä vain, mutta auta armias, kun pitää alkaa toista sukkaa tekemään..Boooorrriiiinnnggg! :D

   Poista
 2. Se lienee ihan luonnollista, että sitä mukaa, kun taidot kasvaa, alkavat "haastavammatkin" neuleet kiinnostaa eri tavalla - tulee se haaste sitten neuletekniikasta tai neuleen koosta.

  Itse pyrin aika aktiivisesti oppimaan uusia juttuja, jotta mielenkiinto harrastukseen pysyisi paremmin yllä. Jatkuvaa haastamista - tosin itsensä haastaminenkin on aika suhteellinen käsite.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta, itse tietää parhaiten oman tasonsa ja miten haastaa itsensä.

   Poista
 3. Olen huomannut saman kuin sinä, että taitojen karttuessa kaipaa haasteita. Minulle yksi suuri haaste oli oppia neulomaan fingering-vahvuista lankaa. Nyt ku se sujuu mainiosti (lue: Nallekin tuntuu jo liian paksulta neuloa), huomaan hakevani haastetta erilaisista tekniikoista (esim. intarsia). Saapa nähdä mihin tämä johtaa, harkitsenko vielä joku päivä vakavasti neuletakin neulomista...?

  VastaaPoista
 4. Ihania värejä sulla puikoilla taas :)
  Täytyy kyllä olla samaa mieltä sun ja muidenkin kommentoijien kanssa, nyt kun perussukka alkaa jo sujua silmät kiinni sitä kaipaa jo jotain hieman haasteellisempaa. Vaikka olenkin kutonut viime aikoina pelkkiä villasukkia (jotenkin tuntuu, että kaikki haluavat vain niitä joululahjaksi.. :D ), olen yrittänyt tehdä niitäkin vähän erilailla kuin ennen. Lisätä sitä pitsiä tai huovuttaa tai kokeilla muutoin uutta mallia. Aloitin juuri ensimmäisen parini reaversejakin..

  Neulonnan iloa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä kanssa sama juttu, perussukka ei oikein nappaa. Kiva yhdistellä vähän jtn pientä ''sokerina'' pohjalle ns.

   Kiitos samoin Sinulle :)

   Poista
 5. Tykkään neuloa ehkä eniten kirjoneuletta, sillä sitä tehdessä työ valmistuu aina todella nopeasti! Viime aikoina olen kyllä itse pysytellyt lähinnä mukavuusalueella ja tehnyt raitasukkia.. Perjantaina haastoin kuitenkin itseni ja aloitin Anelmaiset! Eka sukka valmistuikin jo tänään sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wautsi! Soot kyllä tosi nopee neulomaan.
   Itseäni alkanut nyt kiinnostamaan kirjoneuletyöt :)

   Poista
 6. Mulla pitää olla kesken kokoajan erilaisia töitä. Jotain pientä ja kevyttä, lähes aivotonta jota voi neuloa bussissa. Sitten pitää olla joku TV-neule, saa olla jotain "vaiketuttakin", mutta tällä hetkellä aikas yksinkertaisilla ohjeilla mennään. Sitten pitää olla jotain haastavaa, kuten just nyt on yhdet kirjoneule-tumput. Joku virkkauskin pitää olla neuleiden lomassa. Sit on tietty sellaisia "pakko alottaa just nyt" -neuleita, joten keskeneräisiä mulla kyllä piisaa. Eikä siinä mitään, se on mulle normi tilanne! Joskus pitää tietty alkaa katteleen, että miten paljon niitä keskeneräisiä oikeen onkaan. Nyt on ollu meneillään sellainen buumi, että ei uutta, vaan valmista! Katotaan, alkaako perinteinen startti-vimma jossain vaiheessa!

  VastaaPoista
 7. Todella upeita neuleita. Minäkin rakastan Regia-lankaa. Värit ovat kauniita.

  VastaaPoista
 8. Ei onneksi paha... aina pitää pari työtä kesken olla ja pari uutta jo mietinnässä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullon monta mietinnässä, millonka alottaa - siinäpä pulma! :D

   Poista

Puumerkkisi piristää päivääni, se on niitä kuuluisia arjen pieniä iloja ♥


~Kiitos kaunis kommentista~