13. helmikuuta 2014

Elämäni ensimmäiset tumput!

 Villasukat alkaa maistua puulta, maistunut piiiitkän tovin jo..
Olen tuumaillut, että opettelen niiden teon...tässä joskus sitten.
Tein aiemmin  tavotteeksi itselleni tälle vuodelle niiden lapasten teon opettelut..


MALLI: Peruslapanen aukkopeukalolla. (Novitan Lapaslehdessä malli).
PUIKOT: 3mm Novita
LANKA: Nalle (009) + jämiä
KULUTUS: 59g
KOKO: Naisten lapanen

Luo  48silmukkaa. Kerroksen vaihtumiskohta on 4 & 1 puikon välissä.
Neulo *2o2n*-joustinneuletta 10cm.
Neulo sileää neuletta 6cm. Merkitse seuraavalla krs:lla peukaloaukko 2:lle seuraavasti: neulo puikon alusta ensin 3 silmukkaa ja neulo sitten seuraavat 7 silmukkaa erivärisellä langalla. Siirrä erivärisellä neulotut silmukat takaisin vasemmalle puikolle ja jatka sileää, kunnes kämmenosan pituus joustinneuleesta mitattuna on 15cm tai kunnes etusormi jää peittoon.
Kärkikavennukset: neulo 1 sekä 3puikon alussa 1 silmukka oikein, tee ylivetokavennus ja neulo 2 & 4 puikon lopussa 2silmukkaa oikein yhteen, 1 oikein. Tee tälläiset kavennuset joka kerros, kunnes jäljellä on 8 silmukkaa, katkaise lanka, pujota se silmukoiden läpi ja päättele hyvin.

Peukalo: Poista merkkilanka ja poimi silmukat peukoloaukon ylä- ja alareunasta ja poimi peukalon molemmista sivuista lisäsilmukoita siten, että peukaloon tulee yhteensä 16 silmukkaa. Jaa nämä kolmelle (3) puikolle ja neulo suljettuna neuleena sileää neuletta. Kun olet neulponut 5cm tai kunnes peukalon kynnestä näkyy puolet, tee kärkikavennukset neulomalla joka puikot lopussa 2 oikein yhteen, kunnes työssä on jäljellä 4 silmukkaa.
Neulo sitten 1 silmukka ja nosta muut sen silmukan yli vasemmalta oikealle, päättele hyvin!

Lankana on tommonen perus... rusehtava väri. Halusin siihen jotain pientä ''extraa''. Ajattelimpa kokeilla sitten silmukoiden jäljentämistä.
Hyvä video jäljestämisesta on Drops:lla on TÄÄLLÄ.